Jangan ikut selagi tak ada niat nak ikut Rasulullah & para sahabat

Monday, March 29, 2010

Konvokesyen



TAHNIAH sahabat!

Alhamdulillah..ptg semalam sempat jugak pegi meraikan konvo beberapa orang sahabat..syukur la, Allah Ta'ala bg kekuatan untuk pegi walaupn penat blk dr Jord..kalo ikt kn mata, memang da lelap la jwp nye..tp bila di fikir2 kn ats ikatan ukhuwah persahabatan & dgn niat nk sukakan hati sahabat seagama (belajar2 ikram..tp xbwk pape pn..bwk diri je..huhu), kuatkan jugak semangat lepas solat asar tu & terus pegi..


Sampai2 je konvo sesi ptg tu br je habis..alhamdulillah, sempat jugak sampai..tp mmg hidayat la kalo org da reramai..nak cari orang pulak..mmg sesak ar..huhu

Seronok la melihat mereka2 bersama sahabat, keluarga tercinta bergambar, berpeluk-pelukkan mengucapkan tahniah antara 1 sama lain..semua nya gembira..mgkn ada juga yg menitiskan air mata kegembiraan..




Wajah kegembiraan mereka

Dalam lautan manusia yg memenuhi kawasan tu, tiba2 teringat bayan taghrib Jord pg td..alaa, yg bayan nya berapi tu..sampai telinga yg mendengar pun berasap..ingat tak??..(Lihat sini)..huh, mmg btol2 kena la (pancung gak ar..huhu)..isi bayan tu pasal konvo..tp bkn konvo ni, konvo sebenar di sana nnt, padang mahsyar..

Bila melihat kegembiran diorang, terfikir adakah kegembiraan utk aku di sana nnt?..adakah keraian yg akan menyambut majlis konvo di sana nnt?..bagaimanakah sijil buku amalan aku akan diberi nnt..adakah dr belakang, atau dr bawah, ataupun dr kiri??...na'uzubillah..mcm mn pulak perasaan aku di sn nnt??..sedangkan Nabi SAW sendiri risau runsing akan ummat nya pd masa tu..Allahuakbar..xdapat nak dibayangkan

Maka apalah sangat setakat tak pergi konvo ni (ckp utk diri sendiri ye..mgkn xsempat konvo nnt, msh khuruj..lgpn da konvo degree dlu..ape daa)..itulah hakikat sebenarnya (mak ana tny psl konvo pulak ble ckp nk keluar 4 bln hr tu..huhu)..



Gambar studio masa konvo degree dulu


Semoga Allah SWT bg kefahaman yg haq untuk semua..doa2 kn utk ummat manusia seluruh alam (esp mak ana)..aminnn

3 comments:

hainur hapis on March 30, 2010 at 3:40 PM said...

Assalamualaikum
blog tuan sudah di add di blogkarkun Alhamdulillah

Doakan ana

Jazaka Allah Khir

Assalamualaikum

hainur hapis on March 30, 2010 at 3:40 PM said...

http://blogkarkun.blogspot.com/

insanlemah on March 30, 2010 at 3:59 PM said...

Alhamdulillah sheikh..

semoga sentiasa kekal dlm hidayat Nya..

aminnn..