Jangan ikut selagi tak ada niat nak ikut Rasulullah & para sahabat

Friday, January 28, 2011

Sedih..sedih...


Alhamdulillah baru-baru ni sempat keluar 3 hari di kawasan kg. yg agak pedalaman Daerah Marang. Nama kg. nya Kampung ###### (terpaksa di censored kan atas faktor2 keselamatan di hari akhirat..huhu).


Bagus nya kat masjid kg ni, fasiliti nya memang 1st class. Interior design nye memang menangis la kalau orang bangla tengok. Macam masjid negeri kot..huhu. LCD siap pasang 2 biji lagi tu.

Tapi yang sedih nya, sampai waktu solat 3-4 orang je dtg. Zohor & 'Asar 3 orang, malam lebih sikit. Lepas tu dengar cerita pulak, dengar cerita la, jangan percaya ni, (kata2 Allah & Rasul saw je kena percaya tau) diorang buat pair 2-3 daripada ajk masjid untuk jadualkan waktu mereka datang masjid untuk pastikan 5 waktu solah masjid tak kosong. Perghhh, ape kes?..salah sape ni??..ape nk jawab nnt ni???..Allahuakbar, salah saya la ni..sob3 =,(

p/s: teringat duty roster class masa sekolah dulu yg selalu ponteng..mcm mn kalau mereka pn terponteng?..atau buat2 ponteng??..atau terpaksa ponteng???..sape nk bertanggungjawab.....sob3 lg =,(

Wallahua'alam...

4 comments:

Anak Pendang Sekeluarga on January 29, 2011 at 11:31 AM said...

salam,tuan,Marang tu bukan kawasan kuat,pergerakan kehijauan ke???

p/s:Saya memerlukan komentar dan pandangan berkaitan dengan artikel baru yang saya tulis di blog saya.Mungkin tuan mempunyai pandangan dan komentar yang berbeza dengan saya dan diharapkan sama2 kita berkongsi pandangan dan komentar itu kearah kebaikan.Sekian terima kasih.

Alfarisi on January 29, 2011 at 4:17 PM said...

Wa'alaikumussalam tuan..betul tu..cuma kawasan ana pergi ni tak tahulah kuat tak gelombang nya..sebab dah masuk ke dlm sket

fuad ansari on February 1, 2011 at 4:19 PM said...

teringat masa gi terengganu dulu.. dah ada 'surau hijau' n 'surau biru' di satu kawasan... bila g wat ziarah, kami kata jemput la datang surau..dia tanya surau mana.. then kami kata surau hijau.. leh lak orang tu jawab, maaf la sbb pakcik g surau biru je..

p/s: salah saya la sbb x buat usaha sungguh2.. ummat masih berpecah belah n jauh dari kebaikan agama..

Alfarisi on February 2, 2011 at 12:09 AM said...

baru balik dari mesyuarat halqah di tempat jemaah 40 hari yangg sedang bergerak dalam halqah..ada 1 orang bgtahu perkara yang hampir sama macam kisah tuan fuad..

p/s: saya lagi bersalah sebab dalam kawasan saya..sob3