Jangan ikut selagi tak ada niat nak ikut Rasulullah & para sahabat

Monday, May 3, 2010

Karguzari Jemaah Palestin



Assalamu'alaikum warohmatullah wabarokatuh...

Alhamdulillah pagi tadi berkesempatan pergi hantar jemaah Palestin ke Airport dari Terengganu ke KLIA jam 10 pagi..setelah 10 hari route mereka di sini, insyaAllah mereka akan ke Indonesia flight jam 4 petang ni..moga2 selamat sampai..semalam pulak sempat la menunaikan hajat jemaah nak ber bbq di tepi pantai..apa2 pun, kita layan..zasssss

potong..potong..potong...

nom..nom...khusyuk makang ikang 

makan pun mesti berjemaah..ijtima'i amal kan

timung cina pom ade



giliran mereka pulak ikram orang tempatan..siap head lamp lg tuuu

mereka2 yang syahid

baru sampai airport

penumpang saje daa

proses check in di kaunter..(mcm mn dah boleh masuk dalam ni..hehe)

menanti dengan penuh sabar

tengah muzakarah untuk usaha mereka2 dlm gambar tu..rekaan semata-mata

Semoga pengorbanan mereka sebagai golongan muhajir & kami sebagai orang ansar mendapat redha Allah dan menjadi asbab hidayat seluruh alam..aminnnn

Wassalam

3 comments:

subblogger on May 3, 2010 at 5:01 PM said...
This comment has been removed by the author.
hainur hapis on May 3, 2010 at 11:35 PM said...

Assalamualaikum

kalau ada petikan bayan dari dorang

atau apa2 point dari bayan dorang

leh share kt sini ye


Jazaka Allah Khir

Assalamualaikum

insanlemah on May 4, 2010 at 12:17 AM said...

Wa'alaikumussalam saudara hainur hapis...

alhamdulillah ada di next n3..

http://umatterbaek.blogspot.com/2010/05/bayan-maghrib-jemaah-palestin.html

semoga beroleh manfaat untuk semua..aminnn

wassalam